Kartun Yang Paling Aku Minat!

13 comments
Assalamualaikum! Salam sejahtera!
Hehehe! Tajuk entry pasal kartun!
Mesti korang fikir aku ni macam budak2 kan! Dah besar panjang pun still tgk karun!
Hahaha! Hello? Ingat aku yg berusia 20 tahun ni xdek feeling nak tgk kartun ke?
Kartun la show paling best kita boleh tgk kalau nak release tension!
X gitu? ;D

Well actually memang banyak kartun yg aku minat!
Anime pun ada gak yg aku layan!
Antaranya Shin ChanSpongeBob SquarepantsNarutoUpin & Ipin dan yg lain2 lah!
Kalau aku buat list sampai esok lusa pun belom tentu habis ke tak!

Tapi kan dalam banyak-banyak kartun, aku paling minat dgn kartun ni!
Kartun ni xdek la keluar kat siaran TV nasional tapi aku selalu tgk kartun ni kat YouTube jerr!
Kartun tu namanya . . .
HAPPY TREE FRIENDS!

Hah! Ada ke yg familiar dgn kartun ni?
Kalau ada bagus larh! Tapi bg yg 1st time jumpa kartun ni jom ikut aku usha2 pasal kartun ni!

Ok! Happy Tree Friends( HTF ) ni merupakan siri flash cartoon yg diterbitkan oleh Mondo Mini Shows!
Kartun ni direka atau dicipta oleh Aubrey Ankrum, Rhode Montijo, Kenn Navarro dan Warren Graff.
Sememangnya kartun ni best ditonton! Tapi! Kalau korang under age tolong jgn tgk! Aku rate kartun ni sbg 18SG! Hahaha^^
Sebabnya kartun ni memang ganas dan tiada perikemanusiaan lgsg! Wait2! Diorg haiwan so diorg ni memang tiada perikehaiwanan lgsg! Errrr wujud ke perkataaan tu? ;P
Dalam siri kartun ni ada 22 karakter kesemuanya! Tapi selalunya xsemua la muncul dlm satu siri HTF!
Semua karakter HTF memang cute, comel dan sgt innocent tp hahaha ganas gila tau kartun ni sebenarnya!




Arghhhhh! Cute kan? ;D



Jadi sekarang jom tgk karakter2 dalam HTF! 





Hahahaha cute kan diorg ni! Suke tgk! ;D



Now kita tngok snapshots kartun HTF ni!
Korang rasa diorg still cute x? Hahaha^^


Hah! Ganas kan diorang ni!
Itu baru gambar! Kalau tgk video dia lagi ngeri!
Mula2 memang la lawak! Lama2 korang pening, geli, xsanggup nak tengok semua ada larh!
Tapi aku memang suke tgk kartun ni! Hahaha! Xtau kenapa!

Kalau korang nak tengok kartun ni, juz search Happy Tree Friends kat YouTube!
Pastu enjoy the show! Hahaha^^


P/S : Budak2 bawah umur tolong jgn tengok ek! Hahaha! Yang cukup umur plak kalau dah tengok jangan praktikkan pulak! Menempah maut namanya tu! ;P


13 ketul pendapat bernas:

k e y r i said... [ REPLY ]

comel! :D

MISS QASEH SAIFUDIN said... [ REPLY ]

video yg sangat mengerikan..
~tapi comey~..best!..qaseh pon tgk jgak katun ni..=)

Shahrul Izwan said... [ REPLY ]

keyri : haha mmg diorg comel! dan ganas! :D

Shahrul Izwan said... [ REPLY ]

miss qaseh : wahh qaseh pun layan kartun ni! memang best kan! hahaha^^

Shamsuddin Amin said... [ REPLY ]

ak suke doraemon n atashinci... =P

Shahrul Izwan said... [ REPLY ]

haha yalahh! diorg pun cute gak! :)

adwafarahin said... [ REPLY ]

erk? otak katun la nie yer?

hehehe

Shahrul Izwan said... [ REPLY ]

hahaha xjugak adwa..
saya layan cite zombie sebenarnya!
tp kartun ni tgk jugak! haha..
awak try tgk HTF ni best tau! ganas!
hahaha :)

Shamsuddin Amin said... [ REPLY ]

*pasal carviar tu
x pasti lag la halalnye...
tapi rasanye klo nak bli tu kene check elok2 la logo halal...

pastu klo nak g restron... pastiakan restron tu serve makanan yg halal...
bru rase x was2...^^

ummu najwa ladzim said... [ REPLY ]

comel tp scary gila..ganaih sungguh..

Shahrul Izwan said... [ REPLY ]

ummu najwa : haha tats y! comel but ganas! :)

:: cekodod :: said... [ REPLY ]

hahaha..adek aku umo 5 tahun pun suka hadap kartun ni..ngeri woo

Shahrul Izwan said... [ REPLY ]

cekodod : ye ke? hahaha.. ngeri tp best la! lawak gak tgk diorg yg cute2 ni mati penuh kekejaman! hehe :)